Κοινωνική Ευθύνη

Άνθρωπος

Η Ομάδα Αιμοδοσίας της SARMED αριθμεί 102 μέλη που έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού 206 πολύτιμες μονάδες αίματος.

Κοινωνία

Η SARMED στηρίζει ενεργά το έργο διαφόρων ιδρυμάτων, κοινωφελών πρωτοβουλιών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων όπως τα «Παιδικά Χωριά SOS», η οργάνωση «Θεόφιλος», το ίδρυμα ΚΕΔΑΣ και το Μερόπειο με υλική υποστήριξη που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διάθεση του 1% των ετήσιων κερδών της εταιρείας αλλά και την απ’ ευθείας παροχή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών.

Περιβάλλον

Ενθαρρύνοντας την εθελοντική προσφορά, η SARMED συμμετείχε το 2011 και το 2012 στη μεγάλη αναδάσωση των ταλαιπωρημένων από τις φωτιές δασών της Πάρνηθας και της Πεντέλης όπου οι εργαζόμενοι μας βοήθησαν στη φύτευση 3.000 δενδρυλλίων πεύκου που αγοράστηκαν και προσφέρθηκαν στον εθνικό δρυμό για την ανάπλαση των μοναδικών αυτών πνευμόνων πρασίνου στην Αττική.

Η SARMED θεωρεί πρωταρχικό της μέλημα την καταγραφή αλλά και την βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Σε αυτό το πλαίσιο, ως πρώτο βήμα, προχωρήσαμε σε αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων στις εξωτερικές εγκαταστάσεις με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης LED και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες δύο αποθηκευτικών εγκαταστάσεων που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Επιπρόσθετα, βελτιστοποιούμε την περιβαλλοντική λειτουργία της εταιρείας μας με την αποκλειστική χρήση εξοπλισμού των αποθηκών με ηλεκτροκίνητα παλετοφόρα και ανυψωτικά μηχανήματα ενώ προσπαθούμε διαρκώς να συντονίζουμε συνδυασμένες μεταφορές έτσι ώστε, παράλληλα με τη χρήση νταλικών τελευταίας τεχνολογίας να επιτυγχάνεται όσο το δυνατόν χαμηλότερη εκπομπή ρύπων.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ